teamcurious

Alla inlägg den 27 maj 2013

Av Anne-Lie - 27 maj 2013 08:57

I lördags begav vi oss ner till finnerödja för att rida vår andra CR. Bara för att vi skulle åka tidigt så ska självklart saker o ting strula. I detta fall strömbrytaren till lyset i stora stallet. Vi kom iväg en halvtimme senare än tänkt, men det gick bra ändå :-)
Monzan skötte sig fint och besiktningen gick bra. Första slingan på 2mil reds med bromsen i konstant. Jag försökte hålla en jämn fart men blev omriden av 2 ekipage som han gärna ville haka på. Dessa två red jag om senare för att återigen bli omriden av dom. Super taggad kuse blev resultatet och det kändes i mina händer :-/
Vet gate inom 10minuter gick bra och han tuggade i sig betfor, morötter och gräs i pausen. Slinga två samma sak. Taggad till tusen men jag hade bestämt mig för en jämn fart och han fick gilla läget. Riktigt sur vart han!
Gick även igenom slutbesiktningen och vi var godkända på 12.7 km/h. En 4e plats om det vart tävling :-)
Både åt och drack duktigt efteråt. Jag skulle dock uppskatta om han kunde börja dricka tidigare men vi fortsätter att prova oss fram.
Nu är vi även färdiga för tävlingsklasser, men jag tycker han behöver mer rutin innan vi börjar gasa så det blir troligen en till CR.
Nu softar han ute i hagen dygnet runt och återhämtar sig. Känns fin men vilan har han förtjänat - bästa hästen ?

Ovido - Quiz & Flashcards